معاون پژوهشی و فنآوری دانشگاه یزد از تأسیس کانون تفکر، پژوهش و اقتصاد دانش بنیان در این دانشگاه خبر داد.

 به گزارش روابط عمومی دانشگاه یزد، آقای دکتر سید محمد تقی المدرسی روز دوشنبه 19 اسفندماه در گفتگو با خبرنگار واحد مرکزی خبر اعلام کرد: در پی ابلاغ سیاست های اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری، هیأت رئیسه دانشگاه یزد در جلسه اخیر خود بنا به پیشنهاد معاونت پژوهشی و فنآوری این دانشگاه، تأسیس " کانون تفکر، پژوهش و اقتصاد دانش بنیان" را تصویب کرد.

 وی درخصوص مأموریت‌ها و وظایف این کانون گفت: در این کانون با همفکری و استفاده از توانمندی های پژوهشی اساتید و محققان، یک نقشه راه جامع برای اجرایی شدن سیاست های ابلاغی معظم له درخصوص اقتصاد مقاومتی تهیه و تدوین و راه کارهای مناسب پیشنهاد خواهدشد.

وی گفت: با توجه به رایزنی های انجام شده با مقامات استان فعالیت‌های این کانون کلیه توانمندی‌های فکری و پژوهشی استان را در زمینه اقتصاد دانش بنیان پوشش خواهد داد.

آقای دکتر المدرسی در تبیین مأموریت اصلی این کانون اظهار داشت: اقتصاد دانش بنیان قلب اقتصاد مقاومتی است و این اقتصاد با پیروی از الگوی علمی و بومی مبتنی بر فرهنگ اسلامی و انقلابی ملت بزرگ ایران موجب تحقق حماسه اقتصادی خواهد شد. وی افزود این امر به خصوص در این دوره زمانی که با بحران های رو به افزایش جهانی مواجه هستیم کشور ایران را از خطرات بالقوه محافظت می کند.

معاون پژوهشی و فنآوری دانشگاه یزد خاطر نشان کرد: اقتصاد دانش بنیان اقتصاد متکی به دانش و فناوری است که درون زا است یعنی مبتنی به استعدادهای سرشار معنوی،مادی و ذخایر و منابع غنی و متنوع داخلی است و در عین حال برون گراست بدین معنی که با کلیه کشورها تعامل دارد.

وی افزود برای آنکه حماسه اقتصادی در کشور هم بتواند همانند حماسه سیاسی که در خردادماه امسال به وقوع پیوست، چشم همه جهانیان را خیره کند، راهی جز اقتصاد مبتنی بر دانش وجود ندارد.

دکتر المدرسی در پایان با دعوت از همه اساتید، اندیشمندان و صاحبان خرد برای همکاری با این کانون، فهرستی از محورهای پیشنهادی را برای تفکر و پژوهش در این کانون ذکر کرد  که برخی از محورهای مهم آن بدین شرح است:

1- افزایش خدمات دانش بنیان.

2-به کارگیری ظرفیتها و قابلیت های منطقه ای( برای مثال 28 درصد صنایع استان به صنایع نساجی متعلق است یا استان یزد دارای برخی از بزرگترین معادن کشور است).

3-تبیین ابعاد اقتصاد دانش بنیان و ارتباط آن با پژوهش و تبدیل آن به گفتمان فراگیر و رایج در محیط دانشگاه ها.

4-کاهش وابستگی کشور و پژوهش برای تولید نیازهای عمده در اقلام وارداتی.

5-پژوهش درمورد نحوه ارتقای کیفیت محصولات داخلی.

6-اصلاح نظام بودجه بندی و اعتبار پژوهش و ثبات رویه برای اطمینان خاطر پژوهشگران و تکمیل نمودن چرخه پژوهش.

7-برنامه ریزی برای انجام پژوهشهای متناسب با نیازهای محلی، ملی و کشور.

8-افزایش تعامل با دانشگاه ها، صنایع، مراکز تحقیقات داخل استان و خارج استان به منظور تبادل فناوری و دانش و پرهیز از موازی کاری.

9-تشویق و گسترش شرکت های دانش بنیان.

10-شفاف سازی و جلوگیری از اقدامات مبهم و شبهه ناک در پژوهش.

11-افزایش ارزش افزوده مواد معدنی از طریق تکمیل زنجیره ارزش و فرآوریمواد معدنی.

12-شناسایی و به کارگیری ظرفیت های علمی و فنی دانشگاه و استان برای پیشبرد پژوهش های متناسب با اقتصاد دانش بنیان.

13-مدیریت خرید تجهیزات.

14-توانمندسازی و احترام و تکریم سرمایه های انسانی.

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا